Fiskerejser
 
 

At rejse er at leve - med fiskestangen!

Den første del af overskriften skyldes vor nationale digter H. C. Andersen, som holdt meget af at rejse. Den sidste tilføjelse står jeg naturligvis for. Også selv om det ikke var fremmed for H. C. Andersen at svinge medekæppen. Ormene gemte han i en træsko!

I de dage var selv en rejse til Tyskland et omfattende og tidkrævende foretagende. Det kan være svært at forstå i vore dage, hvor vi kan nå et hvilket som helst sted på jorden inden for et eller max to døgn. Naturligvis med indtil flere fiskestænger i flybagagen, for det er jo derfor, vi rejser - for at fiske i fremmede vande og sætte krogen i fremmede fisk.

Den trang ligger dybt i de fleste lystfiskere. Nogle lever drømmen ud - andre drømmer om at gøre det. Jeg hører selv til de første, der siden min første tur til Grønland i 1974 har turet verden rundt i jagten på eksotiske fisk i ditto omgivelser. På denne side vil du kunne læse om nogle af de mange oplevelser, jeg har haft siden 1974. Det er blevet til langt over 50 besøgte lande og mange flere fiskearter til fangstjournalen...

Fotogalleri fra hele verden (2014)

Er du træt af vinterkulde og koldt vand? Har du lyst til eksotiske fisk i smukke omgivelser? Tag et kig på mit store fotogalleri og vurdér herefter, om lille Danmark er stort nok til dig og din fiskestang!Ørred-Viggo (2013)

“Laks i Yemen” er en fascinerende film om et utopisk projekt. Læs her om inspirationen, der kom fra virkelighedens verden. Om Viggo Hesel, der skulle skaffe ørreder til Shahens bord...Guides, ghillies og andet godtfolk (2012)

De er nøglen til en god oplevelse, når man gæster et nyt vand eller et nyt land. De er ikke gratis, men de kender deres vand og deres fisk. Og så er de mennesker som os alle - og lige så forskellige...Rigtige rødinger (2012)

Rødbugede rødinger hører til de smukkeste fisk i verden. Men de er slet ikke fjeldørreder, som vi fejlagtigt kalder dem herhjemme. De er vaskeægte rødinger og dermed fjernt beslægtede med ørreder og laks.Stålsatte steelheads (2011)

Den forunderlige historie om regnbuen, der troede, den var en ørred. Men som i dag må se sig hensat som en nær slægtning til stillehavslaksene - takket være DNA-analysens lyksaligheder...Stillehavslaks (2011)

Der er ikke meget “stille” ved stillehavslaks - ud over at de vokser sig store i netop Stillehavet. Faktisk er de ofte stærkere end atlanterhavslaks - og langt mere talrige. Alaska er et godt bud på en nystegen af slagsen!Sæsonens sidste laks (2011)

Der er noget ganske særligt ved sæsonens sidste laks. Fiskeåret ved laksevandet er nær sin slutning, og der er lang tid til næste års nye sæson. Der er således god tid til at mindes sæsonens sidste laks - fanget i snevejr...Med storsejlet sat (2011)

Det er ikke hver dag, man har mulighed for at fange en fisk, som er længere end ens fluestang. Har man den slags ambitioner, er den pacifiske sejlfisk det oplagte bytte - på tørflue, naturligvis...Tarpon (2010)

Den atlantiske tarpon kan blive op mod 100 kg stor, men alligevel holder den af små fødeemner. Da den samtidig er overfladeaktiv og en springer i verdensklasse, er den fluefiskerens ultimative udfordring!Bonefish bare bedst (2010)

Her i Skandinavien er det meget sjældent, at man som fluefisker oplever at se og høre sin bagline suse ud gennem øjerne. Er der derimod en bonefish for enden af linen, sker det hver gang!Sølvlaks i Berings fodspor (2010)

Er du træt af resultatløse lakseture til norske elve, som ofte lever mest på renommeet, så var det måske en overvejelse værd i stedet at tage til Alaska for at booste selvtilliden? I så fald er Tsiu River stedet!Tigerfisk i Afrika (2010)

Den sakstandede tigerfisk er noget af det hotteste, man som fluefisker kan sætte krogen i. De største og vildeste finder man i Zambezi floden, hvor den løber gennem Namibia’s smalle Caprivi Strip.

Læs mere om fiskerejserwww.ulnits.dk:© 2011 Steen Ulnits - Skytten 116 - 8920 Randers NV - tlf. 23 32 89 88 - mail: steen@ulnits.dk

Webdesign: steen@ulnits.dk